kies de beste koperen pannen

Hoe kies je de beste koperen pan | met 3 tips voorkom je een miskoop

In vrijwel elke keuken in Engeland is de frituurpan het meest gebruikte gereedschap. Het is ideaal voor het koken van omeletten, pannenkoeken, vlees of vis. Maar wij koken zeker liever wat gezonder dan dat.

Koperen pannen zijn uitgegroeid tot een van de meest gebruikte tools van de grootste koks. Niet alleen zien ze er mooi uit met hun warme kleur en glans, maar ze bieden ook veel voordelen.

Dat is de reden dat nu ook veel particulieren ze aangrijpen als de go-to-pan voor in de keuken.

Het belangrijkste kenmerk is dat het van koper is ​​of bestaat uit een hele onderlaag koper voor de beste warmteoverdracht.

De beste koperen pannen verwarmen langzaam en deze temperatuur wordt gelijkmatig door de hele pan verspreid, waardoor de kans op het verbranden van je voedsel wordt verlaagd.

Bovendien blijft de hitte langer, wat uitstekend is voor het serveren van stoofpotjes, pizza’s en elk voedsel dat je graag warm wilt houden.

Ik heb zelf altijd deze van Vogue gebruikt die erg betaalbaar zijn als je met koper wilt beginnen en ben nu onlangs over gestapt op het hogere prijssegment waar ik deze De Buyer pannen het beste vind.

Lees onze post over de 10 beste koperen pannen voor een volledig beeld

Koperpannen zijn ook erg gemakkelijk te reinigen, wat een ander groot voordeel is. Niet meer schrobben van verbrande etensresten, maar je boent het er zo af!

En niet onbelangrijk, de koperlaag vermindert corrosie bij de basislaag van de pan.

Zo kunnen we het er allemaal mee eens zijn dat niet alleen de koperen pannen een unieke look en design hebben, maar ze bieden je ook een lijst met voordelen. Koperpannen zullen je leven veranderen en de kwaliteit van je koken verbeteren!

Hoe kies je de beste koperen pan?

Tegenwoordig zijn de meeste pannen niet gemaakt van 100% koper. In plaats daarvan zijn ze enkel bekleed met koper. Hierbij moet rekening worden gehouden bij het kiezen van de beste koperen pan.

De zware modellen, met ijzeren of messing handgrepen, zijn zelfs veilig voor gebruik in de oven. En aangezien een koperen pan duur kan zijn, moet je ervoor zorgen dat je het beste product voor de juiste prijs krijgt. Hier zal ik de beste eigenschappen van een koperen pan toelichten.

de beste koperen pan kopen

# 1 Dikte

Als het gaat om koperpannen geldt: hoe dikker het materiaal, hoe beter. De optimale dikte is 2,5 mm. Dat is de dikte die een perfecte balans vormt tussen gewicht en warmtegeleidingsvermogen. De 2,5 mm koperen laag van de pan zorgt voor controle van de verwarming, zowel in als rond de pan.

De paninhoud aan de onderkant zal niet warmer zijn dan die op het oppervlak van de pan. Ook zal een koperen pan met 3mm laag de verwarming langer vasthouden dan eenthe van 2,5mm dikte.

Copper Chef- pannen hebben de optimale 2,5 mm dikte. Het heeft een vijflaags constructie, met geïntegreerde keramische coating die PTFE en PFOA vrij is, en een roestvrije inductieplaat. Daarnaast heeft het een aluminium kern die een uitstekende warmteverdeling en een hoge temperatuur biedt door de externe coating. De vijfde laag is de inductiebasis, die de warmte langer vasthoudt.

# 2 RVS of Tinvoering?

Tin is een uitstekende geleider en werd traditioneel gebruikt voor het samensmelten van de losse delen van de koperen pannen. Het is echter erg delicaat als het gaat om krassen. Het is ook een laag smeltend metaal dat de verwarming niet zo hoog kan weerstaan.

Het is meer vatbaar voor beschadiging, wat meer geld betekent voor het opnieuw zetten van een handvat aan de pan. Aan de andere kant is er roestvrij staal, wat je dit ongemak bespaart. Het is sterker, makkelijker schoon te maken en duurzamer. Copper Chef- pannen zijn bekleed met aluminium en hebben een stalen inductieplaat op de bodem, waardoor ze een uitstekende keuze zijn.

De beste koperen pannen hebben

# 3 Pan handgrepen

De koperen pan handgrepen kunnen gemaakt zijn van roestvrij staal, ijzer of brons. De meeste van de 2,5 mm pannen hebben ijzeren handgrepen. Zij geven stabiliteit aan de pan en blijven ook koeler dan andere handgrepen tijdens het koken.

Pannen met 1,5 of 2 mm roestvrij voering komen met handgrepen van brons of roestvrij staal. De roestvrije handgrepen zijn glad en bieden geen vorm of gripsteun.

Aan de andere kant kunnen bronshandvatten hun kleur verliezen na uitgebreide reiniging of breuk. Ook bronshandgrepen geleiden stralingshitte gemakkelijk, waardoor ze sneller warm worden of zelfs heet worden dan andere handgrepen.

De koperen pannen van de hoogste kwaliteit worden gekenmerkt door koperen klinknagels met afgeronde afwerking, om geen koele vlekken op de rand van het artikel te maken.

De pannen zijn voorzien van vastgehechte handgrepen, de beste optie voor pannen, waardoor ze ook in de oven kunnen doordat ze hoge temperaturen aankunnen.

Copper Chef- pannen bieden je alles wat je nodig hebt in een kookhulp. Je kunt gezonder eten voorbereiden, geld besparen door geen boter of olie te gebruiken. Je kunt het eten veel gemakkelijker frituren, bakken, roosteren of stomen, zonder dat je uren nodig hebt bij het schoonmaken van de pan.

Bij het kopen van koperen pannen is het uiterst belangrijk om de veiligheid van de pan te controleren. Met Copper Chef- pannen hoef je je geen zorgen te maken, zoals hierboven vermeld, is de non-stick coating volledig PTFE en PFOA vrij.

Ook zal het niet na een tijdje afbladderen of resten op het eten achterlaten. In tegenstelling tot andere koperen pannen zijn Copper Chef- pannen ook nog eens veilig in de afwasmachine.

Benieuwd of koper de juiste pansoort is voor jouw wensen? Lees ook onze post over gietijzeren pannen