Welke pannen zijn geschikt voor inductie?

Welke pannen zijn geschikt voor inductie

Koken op een inductieplaat is energiebesparend, veilig, snel en ook nog eens hygiënisch. Het is een manier van koken die de laatste jaren steeds populairder is geworden.

Echter kun je niet zomaar elke pan gebruiken voor inductie, en is het handig als je alle in’s en out’s kent van deze manier van koken voordat je ermee begint.

Hoe werkt inductie, en welke materialen zijn geschikt om te koken op inductie? Welke niet? Wat zijn de voordelen en nadelen van inductie? En welke zijn de beste merken voor inductiepannen? 

Hieronder leggen we je graag alles in detail uit over inductiepannen.

Hoe werkt inductie?

Koken kun je doen op diverse warmtebronnen, bijvoorbeeld op gas, elektriciteit, halogeen, keramisch en inductie. Iedere warmtebron vergt andere kennis. Vooral inductie is een bijzondere warmtebron en werkt anders dan de meeste warmtebronnen. 

Speciale pannen bodem voor inductie straling

Inductie werkt met elektromagnetische straling. Pannen met ferromagnetische bodem zijn daarom nodig om te kunnen koken op inductie.

Op het moment dat je een inductie pan op een inductie kookplaat laat verwarmen, wordt warmte toegevoerd in de vorm van elektromagnetische straling. Hierbij blijft de inductiekookplaat zelf koud en wordt alleen de pan verwarmd.

Wanneer je de pan weer van de kookplaat haalt, zal er geen warmte meer toegevoerd worden. Dit betekent dat er geen warmte toevoer zal plaatsvinden als er geen pan op het fornuis staat. Dit is wel het geval bij alle andere kookplaten. 

Een pan moet een ferromagnetische bodem hebben om deze geschikt te maken voor koken op inductie. Zulke pannen bundelen het magneetveld dat ontstaat door de inductiekookplaat. Het magnetisch veld verandert op snelle wijze van richting en zo ontstaat er wrijving dat zich uit in warmte.  

Wat zijn de voordelen en nadelen van inductie?

Inductie heeft een aantal belangrijke voordelen, maar ook zijn keerzijde. Desondanks is het tegenwoordig de meeste populaire manier van koken.

Koken op inductie is enerzijds energiebesparend, en anderzijds is het vervelend dat je speciale pannen nodig hebt om te kunnen koken op inductie.

Veilig en efficiënt koken

Een voordeel van koken op inductie is dat de kookplaat koel blijft en alleen de pan wordt verwarmd. Warmte wordt gecreëerd in de pan zelf, en niet eronder! Op deze manier wordt er energie bespaard, wat niet het geval is bij koken op gas.

In dit laatste geval gaat er veel energie langs de vlam verloren. Met inductie warmt een pan snel op en koel deze ook weer snel af, wat niet gebeurt bij andere warmtebronnen.

Wel speciale pannen nodig

Een nadeel van koken op inductie is dat je speciale pannen nodig hebt om te koken. De pannen die geschikt zijn voor inductie zijn magnetisch en alleen in zo’n geval zal er warmte worden geproduceerd. Bij deze vorm van koken is de kwaliteit van de pannen die je gebruikt fundamenteel! Daarnaast zijn pannen voor inductie ook vaak de duurdere varianten.

Welke pannen werken op inductie?

Niet elke pan is dus geschikt voor inductie. Pannen die werken op inductie hebben een aantal belangrijke kenmerken die ‘gewone’ pannen vaak niet hebben.

We hebben pannen nodig die magnetiseerbaar zijn, en dan het liefst pannen met een dikke bodem. 

Pannen geschikt voor inductie

Pannen die bestaan uit diverse lagen magnetiseerbaar materiaal, tri-ply pannen, zijn ideaal voor koken op inductie. Door de lagen metaal ontstaat er uiterste warmtegeleiding. RVS of roestvrijstalen pannen voldoen hier vaak aan.

Ook zijn gietijzeren pannen geschikt voor inductie, omdat deze altijd voorzien worden van dikkere bodems en wanden. Deze pannen hebben vaak een zwaar gewicht en zijn erg duurzaam.

Of een pan geschikt is voor inductie wordt dus bepaald door twee factoren: het magnetiseerbaar metaal van de bodem en de dikte van deze bodem. Check daarnaast of het logo van inductie op de verpakking of op de pan staat, dan zit je altijd goed.

Welk symbool/ teken geeft inductie aan?

Of een pan geschikt is voor inductie is gemakkelijk te zien aan het specifieke symbool.

Symbool voor pannen geschikt voor inductie

Pannen voor inductie hebben het volgende symbool:  

Het teken voor inductie is aangeduid op de onderkant van de pan of anders op de verpakking. Echter is dit niet het geval bij wat oudere inductie pannen. 

Welke pannen zijn niet geschikt voor inductie? 

Pannen die niet geschikt zijn voor inductie missen een bepaald materiaal dat fundamenteel is voor inductie koken.

Een pan die niet geschikt is om mee te koken op een inductie warmtebron bevat te weinig, of misschien wel helemaal geen magnetiseerbaar materiaal.

In zo’n geval kan het magnetische veld in de kookplaat niet gesloten worden, wat dus betekent dat er geen warmte vrij zal komen. Zo zal de inductiekookplaat ook geen warmte afgeven aan de spoel. De meeste inductie kookplaten geven op zo’n moment aan dat er geen geschikte pan is geplaatst.

Dit is vervelend, maar dient aan de andere kant ook een nuttige functie: wanneer je bijvoorbeeld plastic op de inductie plaat zet, zal deze niet verhitten. Zou je plastic op een ander soort kookplaat zetten, dan zou deze smelten omdat het daar niet uitmaakt wat er op het fornuis staat.

Welke materialen werken op inductie?

Tegenwoordig zijn er veel pannen geschikt voor koken op inductie. Ook is er ruime keuze aan inductiekookplaten. Zoals hierboven al genoemd, moeten pannen voor inductie van ferromagnetisch materiaal zijn gemaakt.

Ferromagnetische materialen

  • IJzer
  • Nikkel
  • Plaatstaal

Deze materialen moeten dus in de bodem zitten van een pan om deze geschikt te maken voor inductie. Gietijzeren pannen (gietijzer bestaat uit ijzer, koolstof en silicium) zijn ideaal voor koken op inductie. Plaatstaal bestaat uit onder andere ijzer en koolstof, is daarmee ferromagnetisch en dus ook bruikbaar voor koken op inductie. 

Welke materialen werken niet op inductie?

Pannen die vervaardigd zijn uit niet-ferromagnetische materialen zijn niet bruikbaar voor inductie. Een pan moet over een bepaalde hoeveelheid ferromagnetisch materiaal beschikken om geschikt te zijn voor inductie. Echter mag de coating van het materiaal eventueel van niet-ferromagnetisch materiaal zijn.

Niet-ferromagnetische materialen

  • Aluminium
  • Teflon
  • Koper
  • Roestvrijstaal (RVS)

Veel pannen zijn van aluminium gemaakt en niet geschikt voor koken op inductie. Aluminium is een metaal dat ervoor zorgt dat warmte vlug en geleidelijk verspreidt. Koper kan ook goed warmte geleiden, dus het is wel een prima metaal voor de bodem van een pan.

RVS/INOX bevat nikkel (ferromagnetisch), maar de andere materialen in de legering zijn niet-ferromagnetisch. Echter bevatten veel RVS pannen een gietijzeren plaat, wat deze uiteindelijk wel geschikt maakt voor koken op inductie.

RVS ofwel roestvrijstaal is tegen roesten. Edelstaal is een superieure (variant) van RVS, en bestaat voor een deel uit chroom en nikkel en is geschikt voor inductie. Keramische pannen (metalen pan met keramische coating) zijn ook geschikt voor inductie. 

Wat is het allerbeste pannen merk voor koken op inductie?

Er zijn diverse hoogwaardige merken die inductiepannen hebben opgenomen in hun assortiment. Wat is ons favoriete merk? 

BK is ons favoriete merk voor inductiepannen. BK is een merk van Hollandse bodem met prachtige, eersteklas pannen waar een zacht prijskaartje aan hangt.

BK produceert diverse pannensets, elk voor een andere situatie. Denk bijvoorbeeld aan de Profiline serie; deze pannen serie is er eentje zonder poespas en gewoon to the point. Goede, stevige pannen van RVS en geschikt voor inductie.

Ook de Conical serie van BK pannen is geschikt voor inductie en heeft een iets meer elegant tintje. Denk aan details zoals glazen deksels en maatstreepjes aan de binnenkant van de pannen.

Waarom meer betalen dan nodig? BK pannen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen en relatief goedkoper dan de ‘bekendere’ merken.

Wat doet een adapter voor koken op inductie en waar werkt het op?

Veel pannen zijn niet geschikt om te gebruiken voor inductie. Maar kunnen deze pannen misschien wel geschikt worden gemaakt voor inductie? Het antwoord is ja, en daar is een specifiek voorwerp voor nodig, namelijk de inductie adapter. 

De adapter voor koken op inductie maakt het mogelijk om pannen die in de eerste instantie niet voor inductie bedoeld zijn, alsnog geschikt te maken voor koken op inductie. 

De adapter is gemaakt van ferromagnetisch materiaal die je op de inductie kookplaat zet en waarop je dan vervolgens de (niet voor inductie geschikte) pan zet. Op deze manier kun je dus alsnog je koperen, aluminium of andere niet-ferromagnetische pannen gebruiken op een inductie kookplaat!

Welke pannen merken zijn geschikt voor inductie?

Behalve BK zijn er ook andere topmerken die pannen verkopen die geschikt zijn voor koken op inductie. 

Een aantal van deze kwalitatieve merken zijn Spring,  BK, Tefal, Le Creuset, Fissler, GreenPan, Demeyere en De Buyer. Hieronder geven we je wat achtergrond informatie per merk.

Spring pannen voor inductie

Spring is een Zwitsers merk en produceert al tientallen jaren prachtige pannen van hoogwaardige materialen. Ze produceren onder andere wokpannen, kookpannen en koekenpannen. Voor het bereiden van goede maaltijden zijn kwalitatieve pannen essentieel, waarbij warmteverdeling een grote rol speelt. Spring heeft een pannencollectie met een unieke constructie die bestaat uit wel vijf lagen. 

De meeste Spring pannen series zijn geschikt voor iedere warmtebron, dus ook voor inductie en de oven. De vijf lagen zorgen voor de perfecte warmtegeleiding. Zowel de binnen- als de buitenkant hebben een laag van RVS die geschikt is voor inductie. Tussen deze lagen zitten 3 lagen aluminium. Op deze manier wordt warmte gelijkmatig verspreid. Pannen werken zo het meest effectief en het bespaart energie.

BK pannen voor inductie

De heer Hendrik Berk in Kampen (BK) ontwierp al in 1851 diverse potten en pannen en andere kookgerei. Hij deed dit voor bedrijven en particulieren. Zo’n 40 jaar later ontstond BK, dat tot op de dag van vandaag een succes is op de Nederlandse keukenmarkt.

De BK Easy Induction pannen zijn uitstekende pannen voor iemand die kieskeurig is en kritisch bij het kopen van keukengerei. Deze serie is geschikt voor ieder type warmtebron, hoofdzakelijk voor inductie.

Het materiaal van de pannen bevat onder andere aluminium met een stalen plaat. De pan beschikt over een voortreffelijke anti- aanbaklaag en een kunststof greep die niet snel verhit. Ook is deze pan vaatwasser bestendig!

De bodem van deze pannen is 5,5 mm dik met een magnetische laag, dus uiterst geschikt voor koken op inductie. De pannen hebben een optimale warmteverdeling en er kan vetarm in gebakken worden.

Tefal pannen voor inductie

Tefal heeft een uitgebreid assortiment met pannen voor dagelijks gebruik en gericht op onze behoeften. De missie van Tefal is om iedereen te laten genieten van een smakelijke en gezonde keuken. Het begon allemaal met een uniek idee: de anti-aanbak koekenpan. Een revolutionair product dat koken eenvoudiger en aantrekkelijker maakte.

De Tefal Luminens serie is de inductie serie van het merk, die zorgt voor makkelijk koken. Deze serie is van goede kwaliteit en voordelig in prijs. Ook de anti-aanbaklaag is ontzettend sterk. De pannen serie is geschikt voor alle soorten warmtebronnen naast inductie.

Le Creuset pannen voor inductie

Het merk dat sinds 1925 expert is in het ontwikkelen van diverse mooie pannen van gietijzer. Iedere pan heeft een unieke mal, die na het gieten niet meer opnieuw wordt gebruikt. Na het gieten worden de pannen met de hand geëmailleerd.

Waarom emaille zo fijn is bij een pan lees je hier.

Hierna krijgen de pannen nog een gedetailleerde controle uitgevoerd door de echte experts. Le Creuset maakt gebruik van diverse materialen, zoals aardewerk, silicone, aluminium, RVS, etc. De producten van Le Creuset zijn naast kwalitatief sterk, ook nog eens prachtig qua design. Ontworpen voor hoge kookprestaties en voor elke dag.

Le Creuset pannen voor koken op inductie

Vooral het gietijzer van Le Creuset is handig voor iedere warmtebron, dus ook inductie. Het is speciaal afgestemd op inductie kookplaten.

Fissler pannen voor inductie

Het motto van dit merk luidt: “Was alles maar zo goed”. Fissler staat bekend om het assortiment eersteklas kookgereedschap met elegante ontwerpen die in Duitsland worden geproduceerd. Voor gemak in de keuken op de meest stijlvolle manier.

In 1845 werd Fissler opgericht door de heer Carl Philipp Fissler. Door de eeuwenlange ervaring en kennis zijn er volmaakte producten ontstaan met een innovatief karakter.

Ook heeft dit merk diverse kookgerei dat gebruikt kan worden voor koken op inductie. De gietijzeren producten van dit merk, zoals deze mooie braadpan, zijn voorzien van een egale, dikke bodem wat deze dus uiterst geschikt maken voor inductie. 

GreenPan pannen voor inductie

Ze noemen zich de expert in gezond keramisch kookgerei. GreenPan vindt zijn oorsprong in België, maar is al lange tijd beken op de internationale markt.

Een koekenpan van dit merk functioneert op ieder type warmtebron: elektrisch, keramisch, gas en inductie. De pannen hebben een Magnet-inductietechnologie, waarbij er weinig vet nodig is voor koken. Daarnaast zijn de pannen voorzien van een stevige bodem en ergonomische greep.

Ook hebben ze bij GreenPan het perfecte materiaal gevonden voor hun producten dat geen gifstoffen afgeeft: een keramische laag genaamd Thermolon.

Behalve kwaliteit, kun je er bij GreenPan ook vanuit gaan dat je mooie pannen in huis haalt. De materialen zijn duurzaam! Door de keramische anti-aanbaklaag wordt warmte vlug en geleidelijk verspreid. Zo bespaar je tijd en energie. 

Demeyere pannen voor inductie

Demeyere was het eerste merk dat producten in haar assortiment opnam voor inductie koken. De kookgerei die ze produceren bij Demeyere is ontzettend duurzaam, functioneel en van topkwaliteit.

Eind jaren 1970 kwam Demeyere met het TripLinduc materiaal voor inductie, en werd verkozen als één van de beste op het gebied van keukengerei.

De pannen van dit merk zijn over het algemeen geschikt voor alle vuren en dus ook inductie. Echter is de ene pan geschikter voor een bepaald fornuis dan een andere pan, en dat hangt af van de materialen en de dikte van de pan.

Demeyere is erop gericht om hun producten aan te passen op de diverse manieren van koken. Bakken, sauzen maken, sudderen. Iedere methode vereist zijn eigen technieken en materialen.

De Buyer pannen voor inductie

De Buyer pannen zijn een favoriet van de Franse koks. De pannen zijn handig in gebruik, ze warmen snel op en de warmte verspreidt zich egaal over de pan. De pannen hebben vaak een lange steel. Hoe langer je de pan gebruikt, hoe donkerder de pan wordt. En dat is een goed teken, want dat is de natuurlijke anti-aanbaklaag.

De pannen van De Buyer zijn gemaakt van duurzaam metaal. Vorken kun je zorgeloos gebruiken in dit soort pannen, en ook zijn deze pannen geschikt voor iedere warmtebron, dus ook inductie. Wij vinden ze nog eens erg mooi ook, zoals deze stevige professioneel uitziende wok die niet misstaat aan het pannenrek.

Specialistische pannen geschikt voor inductie

Je ziet er zijn een hoop merken die goede kwaliteit pannen bieden die geschikt zijn voor inductie. Maar wat als je er met een gewone kookpan of hapjespan nu niet komt? Wat als je nu eens poffertjes wilt bakken? Of lekkere Italiaanse espresso wilt zetten? Of ouderwets mosselen bereiden?

Hier de beste pannen en potten geschikt voor inductie voor de meest uiteenlopende doeleinden.

Wat is een goede mosselpan voor inductie?

Houd jij ook zo van mosselen? Ook dit soort eten kun je bereiden op een inductie kookplaat. 

Een goede mosselpan voor inductie is de Cosy&Trendy Mosselpan.

Deze mosselpan kan gebruikt worden op alle warmtebronnen, dus ook inductie. De pan heeft stevige handvaten en wordt geleverd met deksel. Ook is de pan geschikt voor in de vaatwasser.

Cosy&Trendy is een merk dat een prima prijskaartje heeft en tegelijkertijd stijlvol tafelgerei aanbiedt. Ook biedt het merk materiaal voor huishouden en diverse accessoires om je huis en tuin gezellig en knus in te richten.

Cosy&Trendy heeft werkelijk alles voor in en rondom je huis. Alles is van prima kwaliteit en erop gericht om dagelijkse taken gemakkelijk te maken. Diverse stijlen zijn terug te vinden in het assortiment zodat er altijd iets tussen zit wat jij mooi vindt.

Welke tajine werkt met inductie?

Een tajine is gemaakt om maaltijden in te stomen. Het zorgt ervoor dat eten geleidelijk gaar wordt, wat alles een unieke smaak geeft. 

Een goed voorbeeld van een tajine die werkt op inductie is de Le Creuset Tajine.

De tajine is ook geschikt voor andere vuren zoals elektrisch, gas, halogeen en keramisch. Met deze tajine kun je maaltijden koken voor zo’n 5-6 personen. 

Door het mooie design staat de tajine ook hartstikke mooi op tafel. Verder gaat afwassen handig en snel. Deze tajine heeft op het moment 46 keer 5 sterren ontvangen, dat zegt natuurlijk wel wat!

Is er een poffertjespan geschikt voor inductie?

Zelfs echte Hollandse poffertjes kun je bakken op inductie! Houd jij net als wij zo erg van poffertjes?

Een goed voorbeeld van een poffertjespan die ook op inductie werkt is de Relance Poffertjesplaat.

Met deze pan kun je wel 19 poffertjes tegelijk bakken. Het materiaal van de pan is geëmailleerd gietijzer. Dit materiaal staat erom bekend warmte goed te geleiden. Op deze manier maak je snel een portie poffertjes!

De emaillen laag maakt de pan bruikbaar voor alle type warmtebronnen. Je kunt de poffertjespan zelfs in de oven gebruiken en er eventueel een ander recept mee klaarmaken, zoals bijvoorbeeld heerlijk chique escargots. Daarnaast is deze veelzijdige pan ook geschikt voor de vaatwasser.

Zijn er bakplaten voor inductie?

Ja, er zijn diverse bakplaten voor inductie te vinden op de huidige keukenmarkt. Met bakplaten kun je de heerlijkste maaltijden met groenten en/of vis en vlees bereiden.

Een bakplaat voor inductie die we aanraden is de Royalty Line- Bakplaat

Deze plaat heeft een praktische vorm en is bruikbaar op alle warmtebronnen. De bakplaat heeft een uitstekende anti-aanbaklaag, de ‘marble non-stick coating’. Verder heeft de bakplaat stevige handgrepen die niet verwarmen bij het gebruik van de pan.

Royalty Line is een merk van Zwitserse oorsprong met als doel om mensen praktische en duurzame keukenproducten te bieden. De pannen zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen op ieder fornuis worden gebruikt.

Braadslede voor inductie?

Dan zijn er ook nog braadsledes voor inductie.  Braadsledes zijn eigenlijk ovenschalen van een groter formaat en kunnen behalve in de oven ook gebruikt worden op een fornuis. Ovenschalen worden vaak gemaakt van glas of aardewerk, braadsledes echter meestal van metaal.

Een braadslede die we aanraden is er eentje van het merk BK: de BK Fortalit Braadslede

Dit is een braadslede die eigenlijk niet mag ontbreken in jouw keukencollectie. Ook handig is dat de schaal in diverse maten beschikbaar is, afhankelijk van je voorkeuren.

Omdat de binnenkant egaal is en geëmailleerd, is deze gemakkelijk schoon te houden en neemt het geen vet op. De ovenschaal is bruikbaar op iedere warmtebron en natuurlijk ook geschikt voor de oven.

De beste slowcooker / Crock Pot voor inductie?

Slow-cookers (ook wel ‘Crock-Pots’ genoemd) zijn er voor degenen die smakelijk en gezond willen eten. De slow-cooker werkt op lage temperaturen, waarbij er geen vitamines verloren gaan en het eten perfect gaart. In de ochtend zet je de slow-cooker aan en als je ’s avonds thuis komt is het eten klaar om te eten. 

Niet alle slow-cookers zijn geschikt voor inductie. Een voorbeeld van een kwalitatieve slow-cooker voor inductie is de Crock Pot Sauté DuraCeramic

Wat deze slow cooker zo speciaal maakt is de binnenpan met DuraCeramic coating. Deze binnenpan kan op het fornuis om het voedsel vast even aan te braden of op te warmen als het gerecht al klaar is. En deze kan dus ook op een inductieplaat!

De pan heeft een inhoud van wel 6 liter en de Crock-Pot heeft 3 standen: Low, High en Keep warm. Bovendien kan de binnenpan in de diepvries gezet worden en is deze ook nog oven-bestendig.

De pan is gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden, echt een aanrader. Als je eenmaal met slowcooking begint wil je bijna niets anders meer!

Inductie soeppan van kwaliteit?

Een grote soeppan geschikt voor inductie vind je onder andere bij het merk BK. Met soeppannen kun je heerlijke soep klaarmaken voor een grote groep mensen of familie.

De BK Soeppan met glazen deksel is geschikt voor alle warmtebronnen en dus ook voor inductie.

De soeppan met praktische schenkrand heeft een inhoud van 11 liter. De pan warmt snel op en op geleidelijke wijze. De deksel is van robuust glas en kan tegen een stootje. Ook niet onbelangrijk: de pan kan in de afwasmachine! 

Wat is de perfecte wokpan voor inductie? 

Een wokpan voor inductie vind je bij Tefal, Le Creuset, BK, GreenPan en diverse andere grote merken.

Een goed voorbeeld van zo’n mooie wokpan is de Tefal Expertise Wokpan Wadjan.

Een fantastische en veel verkochte wokpan met speciale anti-aanbaklaag “Titanium Excellence” die vrij is van schadelijke stoffen. 

Tefal-Expertise-Wokpan-Wadjan-Voor-alle-warmtebronnen-ook-inductie-Ø-36-cm-
(bekijk meer afbeeldingen)

Er is verder geen vet nodig om te koken en de pan is zelfs bestemd tegen metalen kookgerei. De pan heeft een diameter van 36 cm en is dus perfect om grote hoeveelheden in te wokken. Ook heeft de pan twee robuuste handgrepen.

Wat is de beste steelpan voor inductie?

Steelpannen mogen niet ontbreken in je keukencollectie! Voor een snel sausje of een portie havermoutpap. Le Creuset is een van de belangrijkste producenten van kookgerei inclusief steelpannen voor inductie.

De Le Creuset Les Forgees Steelpan is onze favoriet.

De pan heeft een inhoud van 1,6L en is geproduceerd uit aluminium. De pan heeft een diameter van 16 cm en kan op werkelijk alle vuren, waaronder dus inductie. Alle klanten die de pan hebben gekocht en een review hebben achtergelaten zijn 100% tevreden met hun aankoop.

Goede emaille pan voor inductie?

Emaille pannen zijn erg praktisch. Binnen korte tijd heb je een lekkere maaltijd op tafel staan. Ze zijn stevig, duurzaam en zien er vaak ook nog eens erg mooi uit. Wat is nu een goed voorbeeld van een emaillen pan voor inductie?

Een aantrekkelijke emaille pan voor inductie is volgens ons de Lite-Body Back to Basics Emaille Pannenset. Je krijgt er bij aankoop zelfs twee!

Deze mooie steelpannen zijn geschikt voor alle fornuizen. Ze werken energiebesparend en warmte verspreidt zich snel en geleidelijk over de pannen. De warmtebron hoeft zo niet op de hoogste stand. De handgreep van de pannen is stevig en brandvrij. De pannen zijn nikkel en aluminium vrij en tegen krassen bestand.

Een goede grillpan voor inductie?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er werkelijk allerlei soorten pannen op de markt te vinden die werken op inductie. Zo ook grillpannen.

Onze favoriete grillpan geschikt voor inductie is de BK Easy Induction Grillpan

Tientallen tevreden klanten hebben hun 5 sterren review achtergelaten over deze indrukwekkende pan. De pan is vervaardigd uit de beste materialen en verkrijgbaar tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

De anti-aanbaklaag van deze pan is voortreffelijk, er is weinig vet nodig om in te bakken en het eten dat je erin klaarmaakt krijgt een zalige smaak.

Beste vispan voor inductie?

Ook als je op zoek bent naar een vispan voor inductie kun je bij diverse merken terecht. Vooral GreenPan heeft een zeer mooie optie.

De GreenPan Cambridge Inductie Vispan is een perfecte pan om je visje snel in te bakken.

De pan werkt op alle vuren en zorgt voor krokante resultaten. Ook is het mogelijk om met deze pan te stoven, roerbakken, bakken en braden.

Een uiterst multi-functionele pan dus. De handgreep blijft koud tijdens gebruik en de pan heeft een bodem die bestand is tegen krassen en snijden. Met deze pan kun je veilig én gezond koken.

De ideale koekenpan voor inductie?

Dacht je dat we alle pannen zo ongeveer wel hebben gehad? Dan was je vast de authentieke koekenpan vergeten!

De ideale koekenpan voor inductie is volgens ons de Le Creuset Les Forgées Koekenpan.

De Les Forgées serie van Le Creuset zijn vervaardigd uit gesmeed aluminium. Daarnaast hebben ze een robuuste PFOA-vrije antiaanbaklaag en bevatten de pannen een handgreep die koel blijft tijdens gebruik. De warmte wordt op een evenwichtige manier verspreidt over de pan.  De pannen zijn geschikt voor diverse warmtebronnen, waaronder dus inductie.

Eersteklas hapjespan voor inductie?

We zijn er bijna doorheen! Was je toch nog op zoek naar een hapjespan voor inductie dan hebben wij voor jou alvast een fantastische optie gevonden van het merk Dagelijkse Kost.

Onze aanrader qua hapjespannen is de Dagelijkse Kost Hapjespan.

Deze pan is terug te zien op tv, de Belgische TV Chef Jeroen Meus gebruikt ‘m maar al te graag. De pan heeft een aantrekkelijke, olijfgroene kleur en bevat een keramische anti-aanbaklaag, vervaardigd uit duurzame en natuurlijke materialen.

De anti-aanbaklaag zorgt voor gezond koken, omdat er geen schadelijke stoffen vrij kunnen komen. Ook warmt de pan snel op en is schoonmaken zo gedaan. De pan is geschikt voor inductie en diverse andere warmtebronnen.

Kunnen we een espresso zetten op inductie?

Heb je geen elektrisch koffieapparaat thuis en ben je wel dol op espresso? Heb je een inductie plaat? Dan is misschien de Bialetti een oplossing!

De Bialetti Venus Percolator (200 ml – 4 kops) is een koffiezetapparaat van Venus waarmee je binnen no-time een lekkere kop koffie hebt gezet. 

Om koffie te zetten hoef je alleen het water bakje te vullen met water en koffie in het koffie reservoir te doen. Je zet het apparaatje op de inductieplaat en al gauw kun je genieten van je vers gebrouwen koffie.

Mocht je de 2 kops Bialetti willen aanschaffen, houd er dan rekening mee dat deze niet geschikt is voor inductie in verband met het kleinere formaat.

Melk opschuimen voor een heerlijke cappuccino op inductie?

Zelfs dát is mogelijk! Niet iedereen houdt van koffie zonder melk en veel mensen houden van een lekkere cappuccino. Om de perfecte cappuccino te bereiden, hebben we natuurlijk een melkopschuimer nodig.

De Bialetti Melkopschuimer van roestvrijstaal is voor ons echt ideaal.

Super simpel in gebruik, je vult de klopper met melk en zet deze op het fornuis. Zeker op inductie is de melk snel warm. Even de klopper, die uit wel twee lagen bestaat, op en neer halen en de melk is snel opgeklopt.

De opschuimer is makkelijk schoon te maken en mag zelfs in de vaatwasser. Samen de Bialetti Percolator is dit een fantastisch setje voor elke koffieliefhebber met een inductie kookplaat!

Last but not least: hoe zit het met thee zetten?

Thee zetten kan met een waterkoker op elektriciteit, maar ook eventueel op inductie met een waterketel. Een simpele fluitketel is fijn retro en scheelt weer een apparaat dat plaats inneemt op je aanrecht.

De Bon fire thee-, koffiepot en waterketel is een mooie zwarte fluitketel met zwarte deksel die geschikt is voor keramische kookplaten, gas en inductie.

De waterketel is compleet geëmailleerd. Het handvat is van bakeliet en er kan wel 2.2 L water in gekookt worden. Je zou deze ketel zelfs boven het open vuur kunnen hangen!

Laatste kooktip voor pannen op inductie

Nu je precies weet welke pannen er geschikt zijn voor inductie en wat de beste opties zijn, hebben we nog een laatste kleine tip: het is wenselijk om de inductiepannen niet te gebruiken op een gaskookplaat.

Er kan dan vervorming plaatsvinden waardoor de inductie pan niet meer zo stabiel op de inductieplaat zal staan. Een vervormde pan kan wel degelijk nog gebruikt worden op een inductieplaat. De pan zal verwarmen maar deze zal minder goed werken en dus ook niet helemaal stabiel staan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *