Voordelen van het gebruik van koperen pannen | kies voor koper

by Sander | Last Updated: juni 22, 2020

Koper wordt al ongeveer 9.000 jaar gebruikt en gekoesterd.

En tegenwoordig worden koperen pannen ook al snel weer de favoriete keuze in keukens over de hele wereld, wat betekent dat mensen nu meer geld uit willen geven aan de juiste kwaliteit spullen.

We weten allemaal dat koper staat voor klasse en perfectie en de tijdloze stijl past perfect bij elk keukeninterieur.

voordelen van koperen pannen

Door koperen pannen te gebruiken, kan elke maaltijd op een perfecte en snelle manier bereid worden, omdat ze het beste zijn om te koken en roosteren. Dit komt vooral doordat koper uitstekende kenmerken bezit.

Het is algemeen bekend dat koper warmte beter geleid dan ijzer en roestvrij staal. Het is deze uitstekende warmtegeleiding die koper een perfect basismateriaal maakt voor een pan. Zodra je kookt met koper kookgerei, is het onwaarschijnlijk dat je terug gaat naar iets anders.

Koper’s superieure kwaliteit komt door het vermogen om de hitte gelijkmatig verdelen naar alle delen van de pan, dus het is bijzonder handig als je meerdere dingen tegelijkertijd in de pan stopt.

Dit is slechts één van de vele voordelen van het gebruik van koperen pannen, dus ik stel voor dat we nog even verder kijken naar de volgende voordelen die dit soort keukengerei biedt.

Ik heb zelf lange tijd deze betaalbare pannen van Vogue gebruikt om met koper te koken, en als je echt op zoek bent naar top pannen voor in de keuken kun je naar deze reeks van De Buyer kijken, die ik nu zelf ook gebruik.

Lees ook onze hele post over de 10 beste koperen pannen

Waarom zou je een koperen pan gebruiken?

Van alle metalen is koper het meest effectief voor koken, omdat het duurzaam, hygiënisch en corrosiebestendig is. Koper is sterk en als een niet-corrosief metaal is het zeerduurzaam en zal het niet hetzelfde soort slijtage als andere materialen hebben.

Voordelen van het gebruik van koperen pannen

Deze pannen worden al gebruikt van generatie op generatie, terwijl ze er nog steeds zo goed als nieuw uitzien. Weet je nog die pannen van oma van vroeger die hun hele leven meegingen? Dit is nog een ander voordeel dat je zou krijgen van het gebruik van dit type pan, omdat ze hun glans behouden.

Geleidingsvermogen

Zoals hierboven vermeld, verwarmt dit materiaal gelijkmatig, dus als je zoals ik bent, is dit van groot belang. Dit betekent dat er geen gerecht meer verbrand wanneer je het langere tijd op het gas laat staan.

Koper heeft uitstekende geleidbaarheid en het stelt je in staat om gevoelige voedingsmiddelen te koken zonder zorgen, ongeacht de warmtebron, in tegenstelling tot typische metalen zoals aluminium en staal.

Ook vanwege de geleidbaarheid maakt het gebruik van dit metaal een van de meest energiezuinige manieren om te komen waarbij er minder warmte nodig is dan voorheen. Nu kun je met gemak delicate gerechten koken, ook al heb je misschien nog weinig ervaring in de keuken.

Het belangrijkste is dat het eten lekkerder en gezonder zal worden als het gelijkmatig wordt gekookt. Koper is een van de meest gevoelige elementen om warmte te verspreiden.

Gemakkelijk onderhoud

Afgezien van het feit dat een koperen pan veel energie door middel van goede warmtegeleiding bespaart, is het misschien nog wel het beste aspect dat koper kookgerei heel gemakkelijk is om te reinigen!

Helemaal wanneer je ze met ook een keramische coating aan de binnenkant kiest.

Rustieke koperen pannen nemen een elegante antieke look aan als ze worden gebruikt. Om de mooie uitstaling en de levensduur van jouw koperen pan te behouden, is het belangrijk om de gebruiksaanwijzingen die bij het product worden geleverd te lezen.

Gebruik bijvoorbeeld geen schuurmiddelen zoals crèmes om de koperen afwerking op het kookgerei te reinigen. Het is aan te raden om in heet zeepwater met een zachte doek te wassen onmiddellijk nadat je klaar bent met het koken. Wanneer je de pannen niet gebruikt, kun je ze in een droge plaats opbergen.

waarom een koperen pan gebruiken

Veiligheid

Het is helemaal natuurlijk om twijfels te hebben wanneer je een geheel nieuw product begint te gebruiken, maar koperpannen zijn helemaal veilig!

Koperpannen zijn meestal gevoerd met roestvrij staal of tin, zodat de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over de giftigheid van koper. Dus, er is geen plek voor paniek! Ook kan de perfecte warmtegeleiding door de voering worden gehandhaafd. Belangrijkste, deze gevoerde koperen pannen kunnen u beschermen tegen mogelijke toxiciteit in verband met koper.

Zo zijn we er zeker van dat er geen negatief effect op de veiligheid van de levensmiddelen is. De bottom line is, niet alleen zijn koperen pannen aantrekkelijk in de keuken, maar koper is een uitstekende geleider van warmte en essentieel voor perfecte koken.

Deze pannen worden wereldwijd door koks gebruikt voor het bereiden van delicate sauzen en gerechten die op strikt gecontroleerde temperaturen moeten worden voorbereid.

Je kunt je zeker geen buil vallen door koperen pannen te kopen, want wat je ook wilt maken, dit soort keukengerei blijft het meest handig. Ze zijn charmante toevoegingen aan elke keuken, ze helpen bij het koken van voedsel door het sneller te bereiden, terwijl het smakelijker wordt, en ze besparen energie.

Tot slot, als je het beste wilt, bestaat er geen betere keuze!

Lees ook: de beste pannen voor inductie